Raclette - Metsavenna Meierei

Raclette

Koostisosad:  mahe piim, juuretis,  laap, sool
Toidu energiasisaldus 100 g: 1569 kJ/375 kcal
– Rasva 30,66 g
– millest küllastunud rasvhapped 21,33 g
– Arvutuslikud süsivesikud ˂0,3 g
– millest suhkrud ˂0,2 g
– Valk 24,76 g
– Sool 1,28 g

Meie Raclette on valmistatud eesti punast tõugu lehma mahedast piimast Metsavenna Meiereis. Selle maheda poolkõva juustu laagerduse ehk valmimise  aeg on 2-6 kuud. 

Raclette tüüpi juustu mainitakse ajaloos esimest korda  Šveitsi-Saksa kloostrite ülestähendustes 1291. a., piirkonnaks Šveitsi Alpid, kus talupojad  sulatasid lõkketule soojusega juustu leiva ja kartuli peale.  Ka tänapäeval süüakse Raclette juustu peamiselt sulatatuna toidul

Vaata ka teisi tooteid

Tomme

KLASSIKALINE PRANTSUSE TÜÜPI POOLKÕVA KÄSITÖÖJUUST

Sõir

TRADITSIOONILINE KÖÖMNETEGA KOHUPIIMAJUUST

Täispiim

MAHE PIIM EESTI PUNAST TÕUGU LEHMALT

Tuhatriip (Morbier)

RIKKALIKU MAITSEGA PRANTSUSE TÜÜPI KREEMJAS KÄSITÖÖJUUST