Tomme - Metsavenna Meierei

Tomme

Koostisosad: mahe piim, juuretis, laap, sool
Toidu energiasisaldus 100 g: 1603kJ/383kcal
– Rasva 31,99g, millest
– Küllastunud rasvhapped 22,57g
– Valk 24,17g
– Suhkrud (mono- ja disahhariidid) <0,2g
– Arvutuslikud süsivesikud <0,3g
– Sool 1,43g

Tomme on klassikaline poolkõva prantsuse juust, mis on valmistatud eesti punast tõugu lehma mahedast toorpiimast Metsavenna Meiereis. Juustu laagerduse ehk valmimise aeg on 1,5-12 kuud.

La Tomme tüüpi juustu valmistatakse peamiselt Prantsuse Alpides ja Šveitsis  lehma, lamba ja kitse piimast. Juust on väga levinud antud piirkonnas, mistõttu võib seda leida peaaegu igast külast, kus juustutegemisega  tegeletakse.

Vaata ka teisi tooteid

Ghee

SELITATUD VÕI

Raclette

ŠVEITSI TÜÜPI POOLKÕVA JUUST, MIDA ON HEA SÜÜA SULATATUNA VÕI NIISAMA

Tuhatriip (Morbier)

RIKKALIKU MAITSEGA PRANTSUSE TÜÜPI KREEMJAS KÄSITÖÖJUUST

Kohupiimajuust basiiliku, tomati ja küüslauguga

NAGU KOHUPIIMAJUUST AGA VÄIKESE VUNGIGA