Tuhatriip (Morbier) - Metsavenna Meierei

Tuhatriip (Morbier)

Koostisosad: mahe piim*, juuretis, laap, sool, taimne süsi
Toidu energiasisaldus 100g: 1659 kJ/400 kcal
Rasva 33,87g millest küllastunud rasvhapped 21,86g
Arvutuslikud süsivesikud 0,3g millest suhkrud (mono- ja disahhariidid) 0,2g
Valk 22,91g
Sool (Na x 2,5) 1,10g

Tuhatriip (Morbier) on prantsuse poolkõva lehmapiimajuust, mis sai nime Franche-Comté linnas asuva väikese Morbier`i küla järgi. Morbier on kreemja tekstuuriga juust, mis on vahetult äratuntav eristatava õhukese tuha kihi tõttu.

Traditsiooniliselt koosneb juust hommikuse piima ja õhtupiima kihist. Comté valmistamisel lõpetasid juustutootjad päeva üle jääva juustutera massiga, millest ei piisanud kogu juustu jaoks. Nii pressisid nad järelejäänud õhtuse juustutera massi vormi ja raputaksid üle tuhaga. Järgmisel hommikul lisatakse juustumass, mis on valmistatud hommikupiimast. Tänapäeval valmistatakse juustu tavaliselt ühe juustuteona, kuid vahele pannakse ikkagi tuhatriip ehk taimne süsi.

Tuhatriibu (Morbieri) juustu aroom on tugev, kuid maitse on rikkalik ja kergelt mõru järelmaitsega. Juust on valmistatud eesti punast tõugu lehma puhtast mahepiimast Metsavenna Meiereis. Laagerduse ehk valmimise aeg on 45 päevast – 6 kuud.

Vaata ka teisi tooteid

Kohupiimajuust basiiliku, tomati ja küüslauguga

NAGU KOHUPIIMAJUUST AGA VÄIKESE VUNGIGA

Sõir

TRADITSIOONILINE KÖÖMNETEGA KOHUPIIMAJUUST

Ghee

SELITATUD VÕI

Tomme

KLASSIKALINE PRANTSUSE TÜÜPI POOLKÕVA KÄSITÖÖJUUST